Verpleeghuiszorg
Het wonen in een verpleeghuis kan noodzakelijk zijn wanneer u ernstige lichamelijke of psychische beperkingen heeft, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie, en wanneer u dus 24-uur zorg nodig heeft. Onze verpleeghuizen bieden u dan een veilige woonomgeving. De zorg wordt geboden door een een vast team van zorgmedewerkers, artsen en paramedici.
Bij BrabantZorg hebben we verpleegafdelingen voor:
- Psychogeriatrie; voor ouderen met dementie of een andere geheugenstoornissen als gevolg van het ouder worden.
- Somatiek; voor ouderen met een lichamelijke beperking.
- Geronto-psychiatrie; voor ouderen met een psychiatrisch ziektebeeld.
- Korsakov; voor mensen met het gelijknamige syndroom.
- Revalidatie; na bijvoorbeeld een beroerte (CVA) of operatie.
Toewijzingsprocedure
Bij BrabantZorg vinden we het belangrijk dat een nieuwe verpleeghuisbewoner of een bewoner die al woont op een verpleeghuis-locatie binnen BrabantZorg maar graag wil verhuizen naar een andere woning, zo snel mogelijk kan wonen op een locatie waar de juiste voorzieningen, ondersteuning en zorg aanwezig zijn. Daarom gebruiken we altijd een aantal vaste en objectieve criteria voor de toewijzing van een vrijgekomen woning aan een nieuwe bewoner én aan bewoner die graag binnen BrabantZorg wil verhuizen.
Meer weten? Neemt u dan contact op met onze Klantenservice: 088 - 998 5555.
Tenslotte
- Voor verpleeghuiszorg is een indicatie van het CIZ nodig. Het CIZ beoordeelt vervolgens of u in aanmerking komt voor deze zorg.
- Voor verpleeghuiszorg betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt bepaald door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen.